Kageopskrifter

Kageopskrifter i Arvakur.

 

Her på siden kan man finde forkellige opskrifter på "gode kager". Bare blad ned på siden.

 

Har du en kageopskrift du vil dele med andre - så mail til arvakur@live.dk

Gulerodskage.

 

200 g. sukker.

2 dl. Olie (Ikke oliven, smager for stærkt)

4 æg

275 g. mel

1 tsk. vanille

2 tsk bagepulver

2 tsk. salt

1 tsk. natron

2 tsk. kanel

60 g. rosiner (dem undlader jeg)

50 g. nødder, hakkes groft

-------------------------------------------------

Glasur:

60 g. smør

125 g. flormelis

1 tsk. vanille

-------------------------------------------------

Smør og olie piskes sammen, heri tilsættes æggene

Mel og krydderier sigtes sammen og vendes i ”sukker-olie-æg-blandingen”

Resten vendes i

Resten hældes i en lille bradepande. Hvis det skal være en stor braddepande, så dobbelt potion.

Bages i 45 min. Ved 175 grader.

Glasure. Laves ved, at man først pisker smør og flormelis sammen, tilsætter vanille og til slut pisker flødeosten i. Jeg tilsætter et par salmonellafri æggeblommer alene for farvens skyld, men så bliver cremen også tyndere. Så dette er en temperamentssag.

Mår kagen er kold smøres glasuren over.

 

Øl- kage

1 øl

500 g. farin

1 æg

500 g. mel

2 tsk. Kanel

2 tsk. Støt nellike

2 tsk. Natron

Bages i smurt rugbrødsform i 1 time og 15 min. Ved 175 g. sættes i kold ovn.

Spises kold med smør på.

Velbekomme.

 

 

 

 

 

Valdnøddemazarin fra klubaften okt 2013

 

(8stk.)

150g. marcipan

50g. sukker

50g. smør

25g. hvedemel

1tsk. bagepulver

2 æg

 

Fyld.

100g. valnøddekærner

100g.smør

100g. sukker

30g.mel

1/2-1 dl. fløde

 

1. Smøren tærteform (22 cm.) godt med smør, drys den med sukker. Ælt matzipan,sukker,mel og bagepulver sammen.

 

2. Pisk æg let sammen og rør dem i marzipanmassen lidt efter lidt. Pisk dejen grundig til en ensartet masse.

 

3. Fordel dejen i formen, og bag den i ovnen på midterste rille ved 175 G. i 15 min. Skyld nøddekærnerne i lunkent vand og dryp dem godt af.

 

4. Kog(forsvag varme) smør,sukker,mel og fløde sammen til en ensartet cremet masse.

 

5. Rør nødderne i massen, og afkøl let,

 

6. Tag kagen ud af ovnen og sæt temperaturen på 200 g. Bred fyldet jævnt ud over den forbagte kage. Sæt atter kagen i ovnen og bag den færdig i ca. 10 min., til den er fin og gylden.

 

Spises med creme fraise eller flødeskum.

 

 

 

 

Lottes gode boller!

 

2 æg.

50 g. sukker

2,5 dl. Lunt mælk

½ tsk. salt

50 g. gær

600 g. mel

100 g. smør eller margarine der er smeltet og afkølet

 

Æg og sukker piskes luftigt, til sæt mælk, salt og gær.

Når det er opløst tilsættes melet. Det æltes sammen. Tilsæt det smeltede smør og æltes sammen ( det bliver en lidt klistret masse, men bliv ved med at ælt til det er knapt så klisteret )

Stil dejen til hævning lunt i 30 min.

Formes til 15-20 boller, derefter efter hæves bollerne i 20-30 min. Pensles med piskede æg.

Bages ved 200 g. aim. Ovn i 10 min.

God fornøjelse!